0
Je winkelwagen

3 x vintage hanglampen in je interieur

Vintage hanglampen zijn gewoon hanglampen toch? Die je monteert aan je plafond? Ja dat klopt, maar je kunt er zoveel meer leuke dingen mee! Laat de interieurdesigner in jezelf los en laat je inspireren door ons blog. We laten voor drie situaties zien hoe je een vintage hanglamp op een stijlvolle en leuke manier kunt ophangen.

Vintage hanglampen aan het plafond

De meest voorkomende situatie is dat je een stroompunt hebt in je plafond waar je een plafondkap op kunt monteren. De vintage hanglamp hangt dan met trekontlasting aan de plafondkap die het gewicht draagt. Omdat de plafondkap en het snoer goed zichtbaar zijn kun je hier leuk mee stylen.

Heb je een industrieel interieur of wil je een stoere sfeer toevoegen? Dan is een matzwarte plafondkap vaak mooi, die geeft een stoere uitstraling. Houd je van een rustige look? Ga dan voor een matwitte plafondkap met bijvoorbeeld een jute snoer. Voor een luxere uitstraling kies je voor de messing, koper of chromen plafondkap.
Hulp nodig bij het monteren? Klik hier voor onze instructies voor het ophangen van een hanglamp.

Vintage hanglampen vanaf de muur

Sommige ruimtes hebben geen stroompunt in het plafond omdat deze simpelweg mist. Bijvoorbeeld op open zolders. Heb je alleen een stroompunt in de muur maar wil je in de ruimte tóch een vintage hanglamp met een snoer, dan kan dit ook gewoon makkelijk door de plafondkap te monteren aan het stroompunt in de muur en vervolgens de snoeren over een balk te draperen. Of je kunt het snoer vanaf het stroompunt in de muur begeleiden door gebruik te maken van een haak.

Hanglamp via een stopcontact?!

Geen stroompunt maar alleen een stopcontact? Ook dan kun je nog steeds gebruik maken van vintage hanglampen. Je hebt dan geen plafond- of wandkap nodig, maar een extra lang snoer met een stekker aan het uiteinde. Deze stekker plug je in je stopcontact en vervolgens hang je de lamp op waar jij maar wilt. Mooi gedrapeerd om een balk, of simpel aan een haakje. Ideaal toch?

Vintage Vedette hanglamp aan houten balk | Interieurinspiratie - Unieke verlichting

Vintage hanglampen van Vedette

Geen reden meer dus om vintage hanglampen uit je interieur te laten. Er zijn genoeg oplossingen voor verschillende situaties. Nieuwsgierig naar onze collectie? Bekijk dan hier:

Kom je er niet helemaal zelf uit? Stuur ons gewoon een berichtje met foto’s van de situatie bij je thuis en wij helpen je graag met een passend advies.