About

Het verhaal achter Vintage Vedette

Vintage Vedette is in 2013 ontstaan vanuit een liefde en passie voor het op zoek gaan naar de mooiste vintage. De jacht, de zoektocht, het sprongetje dat mijn hart maakt als ik iets moois vind. Dat is waar ik gelukkig van word en waar ik anderen gelukkig mee kan maken door mooie spullen voor jullie te zoeken. Hoe gaaf is dat?

Hoe het ooit begon….

…….in 2013, heel klein, met een webshop in vintage kleding. Ik kocht vintage kleding die ik repareerde, waste en streek. Ik maakte foto’s met de kleding aan en gebruikte een zelfontspanner in mijn kleine appartement in Breda. Hier en daar trok ik een model van de straat 😉

Langzaamaan groeide dat uit tot de vintage winkel Vintage Vedette in Breda aan de Haagdijk. Daar verkocht ik drie jaar lang de leukste vintage kleding, vintage meubels en vintage woonaccessoires. Ook hadden hier verschillende creatieve ondernemers uit Breda een verkoopplek. Tijdens het werken in de winkel voelde ik steeds meer hoe leuk ik het vond om klanten te adviseren. Ze lieten me foto’s zien van hun interieur om hen te helpen bij een keuze, of ik kreeg achteraf foto’s toegestuurd als een meubel of accessoire zijn plekje had gevonden in het interieur.

Dat was een hele mooie periode waarin ik veel geleerd heb over ondernemen in de vintage wereld en ervaring heb kunnen opdoen met productstyling. Ik begon vervolgens met het verkopen van vintage woonaccessoires op mijn Instagram account. Steeds meer volgers wisten mij te vinden en dat was zo ontzettend leuk om te ervaren! Met een grote kennis en ervaring op het gebied van vintage blijft het nog steeds boeiend om de wereld te ontdekken en verkennen. Merken, ontwerpers, er is zoveel te leren! Je komt van alles tegen en ieder item heeft zo zijn eigen verhaal.

De ontwikkelingen binnen Vintage Vedette

Op een gegeven moment voelde ik dat ik behoefte had aan meer focus. Ik wilde creëren en met mijn handen vintage gebruiken om iets nieuws te maken. Zo ontstonden de Vintage Vedette Lights. Al eerder in de periode van mijn vintage winkel verkocht ik deze lampen, maar het was toen nog niet het moment om het echt groot neer te zetten. Maar dat is het nu wel! Met een leverancier die zeer hoge kwaliteit elektra onderdelen aan mij levert kan ik nu volledig achter mijn aanbod staan.

De drie concepten van Vintage Vedette Lights

1. Mix & Match – Jij bent zelf de regisseur, so design your own! Mix alle elementen die jij mooi vindt tot jouw ideale vintage lamp.
2. Plug & Play – Laat je verrassen door unieke en toffe combinaties door mij bedacht.
3. Create & Customise – Maatwerk voor thuis, horeca, kantoren en winkels.

De visie van Vintage Vedette

Je interieur is de reflectie van wie jij bent, waar je van houdt en wat je belangrijk vindt. Je interieur zou een veilige plek moeten zijn waar het warm, licht, gezellig en vol goede energie is. Ieder interieur verdient aandacht en liefde en als Vintage Vedette wil ik mensen helpen die aandacht en liefde te geven door een product aan te bieden wat hen daarbij helpt, op hun eigen unieke manier.

De missie van Vintage Vedette

Met de Vintage Vedette Lights collection wil ik mensen helpen hun interieur lichter, leuker en unieker te maken! En dat op jouw eigen manier. De combinatie van onderdelen vormt een geheel wat het beste bij jou past.
Door een kleine toevoeging aan je interieur kun je met verlichting al een grote shift maken in sfeer. Mijn product is geschikt voor verschillende ruimtes in huis en leuk voor zowel volwassenen als kinderen!

Vedette en vriendelijkheid voor het milieu

Voor het verpakken van de mooie lampen gebruik ik 80 procent gerecycled inpakmateriaal. Dozen, proppen en zelfs het bubbelfolie is voor minimaal 80 procent gerecycled. Zo komt jouw mooie vintage lamp veilig bij je aan op een milieuvriendelijke wijze. Daarnaast scheid ik alle afval en hergebruik ik weer verpakkingsmaterialen die ik ontvang.

Ik wens je veel plezier op mijn webshop!

Liefs,

Vintage Vedette