Mix & Match - Plug & Play
0
Your Cart

About

Het verhaal achter Vintage Vedette

Vintage Vedette is in 2013 ontstaan vanuit een liefde en passie voor het op zoek gaan naar de mooiste vintage. De jacht, de zoektocht, het sprongetje dat mijn hart maakt als ik iets moois vind. Dat is waar ik gelukkig van word en waar ik anderen gelukkig mee kan maken door mooie spullen voor jullie te zoeken. Hoe gaaf is dat?

Het begon allemaal in 2013, heel klein, met een webshop in vintage kleding. Ik kocht vintage kleding die ik repareerde, waste en streek. Ik maakte foto’s met de kleding aan en gebruikte een zelfontspanner in mijn kleine appartement in Breda. Hier en daar trok ik een model van de straat 😉

Langzaamaan groeide dat uit tot de vintage winkel Vintage Vedette in Breda aan de Haagdijk. Daar verkocht ik drie jaar lang de leukste vintage kleding, vintage meubels en vintage woonaccessoires. Ook hadden hier verschillende creatieve ondernemers uit Breda een verkoopplek.

Dat was een hele mooie periode waarin ik veel geleerd heb over ondernemen in de vintage wereld. Na een tussenstop van een klein jaar in verband met mijn gezondheid begon ik met het verkopen van vintage op mijn Instagram account. Steeds meer volgers weten mij te vinden en dat is zo ontzettend leuk om te ervaren! Met een grote kennis en ervaring op het gebied van vintage blijft het nog steeds boeiend om de wereld te ontdekken en verkennen. Merken, ontwerpers, er is zoveel te leren! Je komt van alles tegen en ieder item heeft zo zijn eigen verhaal.

De toekomst voor Vintage Vedette

Op een gegeven moment voelde ik dat ik meer wilde creëren en met mijn handen vintage gebruiken om iets nieuws te maken. Zo ontstond de Vintage Vedette Lights lampen collectie. Al eerder in de periode van mijn vintage winkel verkocht ik deze lampen, maar het was toen nog niet het moment om het echt groot neer te zetten. Maar dat is het nu wel! Met een leverancier die zeer hoge kwaliteit elektra onderdelen aan mij levert kan ik nu volledig achter mijn aanbod staan.

Prachtige vintage lampenkappen combineer ik met nieuwe elektra in een totaalconcept. Plug & play!
Het enige dat je hoeft te doen is je lampje ophangen en het kroonsteentje aansluiten. Geen gedoe met het regelen van snoeren, fittingen en peertjes. Maatwerk is ook mogelijk.

Natuurlijk blijf ik naast de Vintage Vedette lights collectie de mooiste vintage woonaccessoires en vintage (klein)meubels aanbieden.

De waarden van Vintage Vedette

Iets dat vaak in mijn hoofd galmt is de zin ‘Er is al zoveel moois’. Dat is iets waar ik zo sterk in geloof. We hebben op deze aarde al zoveel spullen en mooie dingen om ons heen. Het is de kunst om die mooie dingen te zien en te bedenken dat sommige spullen met wat liefde, een andere toepassing of herwaardering weer iets nieuws voor je kunnen betekenen. Dit betekent dat je het mooie gaat zien in dat wat al bestaat en niet steeds nieuwe dingen aanschaft om maar iets nieuws te hebben.

Ik hoop dat ik met Vintage Vedette mensen kan inspireren om zo ook naar de omgeving te kijken, waardoor je op kleine maar uiteindelijk met zijn allen dus grote schaal een positieve impact kunt hebben op je eigen en andermans leefomgeving. Voor het verpakken van de items en de verzendingen gebruik ik 80 procent gerecycled inpakmateriaal. Dozen, proppen en zelfs het bubbelfolie is gerecycled. Zo komt jouw mooie vintage item veilig bij je aan op een milieuvriendelijke wijze. Daarnaast scheid ik alle afval en hergebruik ik weer verpakkingsmaterialen die ik ontvang. Via Instagram kun je gekochte items opsparen voor een maand om zo verzendkosten te besparen door meerdere items in 1 keer te verzenden. Dit scheelt ook transport en dus milieuvervuiling.

Liefs,

Vintage Vedette