Vintage Vedette

Vintage verlichting op maat

About

Dit jaar bestaat Vintage Vedette alweer 10 jaar! Sinds 2013 heeft Vintage Vedette een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van webshop in vintage kleding naar aanbieder van unieke vintage verlichting met een studio in Zundert. We hebben hard gewerkt aan onze kennis en ervaring binnen de vintage wereld.

Vintage Vedette staat voor kwaliteit, creativiteit, ruime keuze en een persoonlijke benadering met korte lijnen.


We streven ernaar om in de komende jaren dé aanbieder en expert te blijven op het gebied van vintage glazen verlichting. Door middel van continue aanwezigheid in de branche en het volgen van interessante cursussen houden we onze kennis up to date en kunnen we onze klanten goed adviseren. Heb je vragen? Bekijk dan onze FAQ. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op per mail.

Hoe het ooit begon….

Vintage Vedette is in 2013 ontstaan vanuit een liefde en passie voor het op zoek gaan naar de mooiste vintage. De jacht, de zoektocht, het sprongetje dat mijn hart maakt als ik iets moois vind. Dat is waar ik gelukkig van word en waar ik anderen gelukkig mee kan maken door mooie spullen voor jullie te zoeken. Hoe gaaf is dat?

Ik kocht vintage kleding die ik repareerde, waste en streek. Ik maakte foto’s met de kleding aan en gebruikte een zelfontspanner in mijn kleine appartement in Breda. Hier en daar trok ik een model van de straat 😉

Langzaamaan groeide dat uit tot de vintage winkel Vintage Vedette in Breda aan de Haagdijk. Daar verkocht ik drie jaar lang de leukste vintage kleding, vintage meubels en vintage woonaccessoires. Ook hadden hier verschillende creatieve ondernemers uit Breda een verkoopplek. Tijdens het werken in de winkel voelde ik steeds meer hoe leuk ik het vond om klanten te adviseren. Ze lieten me foto’s zien van hun interieur om hen te helpen bij een keuze, of ik kreeg achteraf foto’s toegestuurd als een meubel of accessoire zijn plekje had gevonden in het interieur.

Dat was een hele mooie periode waarin ik veel geleerd heb over ondernemen in de vintage wereld en ervaring heb kunnen opdoen met productstyling. Ik begon vervolgens met het verkopen van vintage woonaccessoires op mijn Instagram account. Steeds meer volgers wisten mij te vinden en dat was zo ontzettend leuk om te ervaren! Met een grote kennis en ervaring op het gebied van vintage blijft het nog steeds boeiend om de wereld te ontdekken en verkennen. Merken, ontwerpers, er is zoveel te leren! Je komt van alles tegen en ieder item heeft zo zijn eigen verhaal.

De ontwikkelingen binnen Vintage Vedette

Op een gegeven moment voelde ik dat ik behoefte had aan meer focus. Ik wilde creëren en met mijn handen vintage gebruiken om iets nieuws te maken. Zo ontstonden de Vintage Vedette Lights. Al eerder in de periode van mijn vintage winkel verkocht ik deze lampen, maar het was toen nog niet het moment om het echt groot neer te zetten. Maar dat is het nu wel! Met een leverancier die zeer hoge kwaliteit elektra onderdelen aan mij levert kan ik nu volledig achter mijn aanbod staan.


Van veelal in mijn eentje werken aan Vintage Vedette werd de rol van mijn partner steeds belangrijker. Niet alleen voor zijn spierkracht bij het sjouwen van mooie vintage lampen 😉 Maar hij werd achter de schermen op zakelijk vlak steeds belangrijker voor Vintage Vedette. Samen sta je sterker en dat is ook zeker zo in het ondernemen.
Kringloopschat bracht een bezoekje aan onze studio voor een interview en heeft een mooie blog over ons geschreven! Lees het hier.

Concepten van Vintage Vedette Lights

  • Mix & Match online – Jij bent zelf de regisseur, so design your own! Mix alle elementen die jij mooi vindt tot jouw ideale vintage lamp en bestel je vintage lampen makkelijk online.
  • Create & Customise via mail, bezoek of Whatsapp – Maatwerk voor thuis, horeca, kantoren en winkels. Bij deze opdrachten komt vaak wat meer kijken.

De missie van Vintage Vedette

Je interieur is de reflectie van wie jij bent, waar je van houdt en wat je belangrijk vindt. Ieder interieur verdient aandacht en liefde. Vintage Vedette wil mensen helpen die aandacht en liefde te geven door een product aan te bieden wat hen daarbij helpt, op hun eigen unieke manier.

Met het aanbieden van unieke customised vintage verlichting wil Vintage Vedette mensen inspireren om een unieker, persoonlijker en duurzamer interieur te creëren.

De visie van Vintage Vedette

“Vintage Vedette is dé aanbieder van vintage verlichting met de meest unieke collectie glazen lampenkappen, van de hoogste kwaliteit. Wij zijn de inspirator voor mensen om zelf de vormgever te zijn door middel van ons unieke Mix & Match concept.”

Waarom kiezen voor Vintage Vedette?

Vintage Vedette staat voor kwaliteit. Jouw vintage lamp is een juweeltje. De glazen lampenkappen zijn tot wel 100 jaar oud, uniek, zeldzaam én bijzonder. Dat verdient veel liefde. En die liefde geven wij door te selecteren op de hoogste kwaliteit. Zowel voor het glaswerk als voor de elektra. Alle kappen worden gecontroleerd en met de hand schoongemaakt. We besteden hier veel aandacht aan.

Vintage Vedette heeft een ruime keuze. Met meer dan 250 vintage glazen lampenkappen op voorraad, 5 soorten fittingen, wandkappen en plafondkappen en 20 soorten snoer is er voor bijna ieder wat wils. Wekelijks zoeken en vinden wij vintage lampenkappen in binnen- en buitenland.

Vintage Vedette biedt een totaalpakket. De lampen worden gemonteerd geleverd en bestaan uit alle nodige onderdelen om de lamp meteen in gebruik te nemen. Naast het aanbieden van vintage verlichting, geven we advies over het beste gebruik ervan. We denken mee met de klant en adviseren bij vragen.

Vintage Vedette biedt een persoonlijke benadering met korte lijnen. We hebben contact met onze klanten op de manier die voor hen het fijnste is. Via mail, telefoon, whatsapp of in real life tijdens een afspraak in de studio in Zundert.

Vedette en vriendelijkheid voor het milieu

Voor het verpakken van de mooie lampen gebruiken we 80 procent gerecycled inpakmateriaal. Dozen, proppen en zelfs het bubbelfolie is voor minimaal 80 procent gerecycled. Het kan dus voorkomen dat jouw lamp geleverd wordt in een doos met de opdruk van een ander bedrijf. Daar kiezen we bewust voor.
Zo komt jouw mooie vintage lamp veilig bij je aan op een milieuvriendelijke wijze. Daarnaast scheiden we alle afval en hergebruiken we weer verpakkingsmaterialen die we zelf ontvangen.

We wensen je veel plezier op de webshop. Heb je vragen? Stel ze ons!

Liefs,

Vintage Vedette