FAQ

De pagina word regelmatig aangevuld met de meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan stuur me dan even een mailtje, dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

Producten

Hoe werkt Mix & Match?

Bij een Mix & Match pakket stel jij zelf jouw vintage lamp helemaal samen. Op deze manier bepaal je of je een luxe plafondkap erbij wilt, welk soort & kleur snoer en fitting. Misschien wil je geen led-lampje erbij, of geen plafondkap maar wel een snoer met schakelaar en stekker. Dan kun je dat in de Mix & Match module allemaal aangeven. De Mix & Match module is toegevoegd aan de productpagina’s van alle vintage lampenkappen. Wil je alleen de lampenkap los kopen? Dan kies je in de Mix & Match module bij alle keuzes voor het kruisje.

Wat zit er standaard bij een vintage hanglamp?

De Vintage Vedette Hanglamp wordt standaard geleverd met de volgende onderdelen.

  • Vintage lampenkap
  • Fitting met luxe trekontlaster
  • Fitting schroefranden
  • Snoer
  • Kroonsteen

Optioneel kun je de volgende onderdelen selecteren op de productpagina van de vintage hanglamp:

  • Plafondkap met luxe trekontlasting en montage materiaal
  • (Dimbare) Zeer zuinige led-lamp

Welke kwaliteit mag ik verwachten van de vintage lampenkappen?

De kapjes zijn allemaal rond de 50-100 jaar oud. Dit kan betekenen dat er soms een minuscuul kleine chip of scheurtje zit in een kapje. We selecteren de kapjes op zo’n manier dat deze gebruikerssporen zo minimaal zijn of precies onder de elektra onderdelen vallen zodat ze niet te zien zijn.
Ook mag je er van uit gaan dat we op kwaliteit en zeldzaamheid selecteren, maar kapjes kunnen door de tijd heen wat lichte schoonheidsfoutjes oplopen. Daarom kun je altijd op aanvraag een video opvragen van je gekozen kapje of kapjes, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Hieronder zie je voorbeelden van eventuele voorkomende schoonheidsfoutjes.

Welke kwaliteit mag ik verwachten van de snoeren?

Onze snoeren zijn 100% gemaakt in Italië. Van het industriële proces van de PVC-kabels tot het fijne werk van het maatwerk dat in de voeringen van textiel gaat, elk onderdeel is gemaakt in Italië. Inclusief het ontwerp! De stof die voor de afwerking wordt gebruikt, wordt geleverd in unieke kleurtinten.
De PVC-kabels zijn geproduceerd op basis van een speciale formule die de flexibiliteit maximaliseert en uitstulpingen voorkomt. Op dit moment hebben we 23 soorten snoeren in ons assortiment.
Snoeren die opgevouwen hebben gelegen, hebben even wat tijd nodig om ‘uit te zakken’. Dit gebeurt vanzelf als de lampen ophangen.

Welke manieren zijn er om de producten te selecteren en in het echt te zien?

Er zijn een aantal verschillende manieren:

1. Selecteer je gewenste kap in de webshop.
2. Stuur me een mail met je telefoonnummer en ik stuur via whatsapp filmpjes van lampenkappen die je beter wilt bekijken.
3. Langskomen in ons atelier om te kiezen. Dat kan op afspraak.
4. Ons bezoeken op evenementen en markten. Hier kun je onze kappen en lampen in het echt bekijken. Check onze agenda voor de planning.

Wat betekent de categorie verdeling 1 tot en met 5?

Vintage Vedette lights zijn verdeeld in 5 categorieën welke de uiteindelijke prijs van een losse lampenkap of van je totaalpakket bepalen. De categorieën geven aan hoe mooi, zeldzaam en bijzonder een kapje is. Hoe zeldzamer, hoe hoger de categorie en dus een meer bijzonder kapje! Categorie 1 lampenkappen zijn minder zeldzaam dan categorie 5 lampenkappen. De categorie wordt genoemd op de productpagina’s in de tekst.

Onderhoud

De kappen schoonmaken kan met een zachte vochtige doek. Je hoeft hier geen reinigingsmiddel voor te gebruiken. Dat kan namelijk verf op de kap aantasten. De messing, koperen en chromen fittingen kunnen na een tijdje vlekjes vertonen door het aanraken met je handen. Dit is normaal en niet erg. Je kunt dit oppoetsen met koperpoets van bijvoorbeeld Brasso.

Bestellen

Hoe bestel ik een vintage lamp?

Vintage lampen zijn eenvoudig te bestellen in de webshop. Je kunt kiezen uit vintage hanglampen, vintage wandlampen, vintage tafellampen, vintage plafondlampen en vintage lampenkappen. Bij de categorie vintage lampenkappen kun je de kap los aanschaffen, of kun je zelf een hanglamp samenstellen in de Mix en Match lampen configurator!

Wil je een lampenkap samenstellen met meerdere lampen uit 1 elektrapunt? Neem dan een kijkje op onze Maatwerk pagina. Wil je langskomen om kapjes uit te kiezen? Dat kan Je kunt ook altijd contact opnemen per mail voor meer informatie.

Verzendingen

Hoe worden de Vintage Vedette Lights verzonden?

De Vintage Vedette Lights worden aangetekend verzonden met PostNL binnen Nederland en met DHL naar België. Wanneer je niet thuis bent bij levering dan heb je nog 7 dagen om het pakket bij het afhaalpunt op te halen voordat het retour wordt gezonden.
Wil je bestellen vanuit een ander land? Dan kun je even contact opnemen via mail voor de verzendkosten en bestellen.

Monteren

Hoe monteer ik een vintage hanglamp thuis?

Het ophangen is niet heel moeilijk. Volg stap voor stap de volgende instructie: Hoe moet ik een lamp ophangen?

Hoe monteer ik een lampenkap aan een fitting?

De fitting heeft twee ringen, de zogenaamde schroefranden. Deze klemmen de kap vast wanneer je ze aandraait. Je kunt hiermee spelen. De bovenste schroefrand draai je op de fitting en vervolgens plaats je de kap op de fitting van onderen af. Dan draai je de onderste schroefrand op de fitting zodat deze de kap tegenhoudt en hij er niet af kan vallen. Door het draaien van de twee schroefranden kun je de hoogte van de kap op de fitting bepalen en de kap recht stellen als hij iets scheef hangt.

Hoe maak ik het snoer van een vintage hanglamp op maat als ik de lengte van het snoer nog wil inkorten?

In deze uitgebreide instructievideo zie je hoe je een snoer inkort.