0
Your Cart
0
Your Cart

FAQ

Welkom in de wereld van Vintage Vedette Lights. Op deze website vind je blogartikelen over vintage lampen in je interieur, de mooiste vintage custom made hanglampen en natuurlijk prachtige glazen vintage lampenkappen.
Heb je een vraag over Vintage Vedette hanglampen, tafellampen, plafondlampen en losse vintage lampenkappen? Dan ben je hier dus aan het juiste adres. De pagina word regelmatig aangevuld met de meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan stuur me dan even een mailtje, dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

Algemeen

Wat is het verschil tussen een SingleLight en een Multilight?

Een SingleLight is een Vintage Vedette Hanglamp met 1 kapje uit 1 ronde plafondkap. Deze kun je zelf bestellen in de webshop. Dit kan als Plug & Play pakket in de categorie vintage hanglampen. Of je kunt een hanglamp zelf samenstellen als Mix & Match pakket in de categorie vintage lampenkappen.
Een MultiLight is een hanglamp met meerdere kapjes uit 1 grotere ronde, vierkante of rechthoekige plafondkap. Meer informatie hierover vind je in Maatwerk.

Welke kwaliteit mag ik verwachten van de vintage lampenkappen?

De kapjes zijn allemaal rond de 50-100 jaar oud. Dit kan betekenen dat er soms een minuscuul kleine chip of scheurtje zit in een kapje. Ik selecteer de kapjes op zo’n manier dat deze gebruikerssporen zo minimaal zijn of precies onder de elektra onderdelen vallen zodat ze niet te zien zijn.
Ook mag je er van uit gaan dat ik op kwaliteit en zeldzaamheid selecteer, maar kapjes kunnen door de tijd heen wat lichte schoonheidsfoutjes oplopen. Daarom kun je altijd op aanvraag een video opvragen van je gekozen kapje of kapjes, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Hieronder zie je voorbeelden van eventuele voorkomende schoonheidsfoutjes.

Welke manieren zijn er om kapjes te selecteren?

Vintage lampenkappen selecteren kan simpel in vintage lampenkappen. Wil je een MultiLight samenstellen? Stuur me dan even een berichtje en ik maak een video voor je van de huidige voorraad lampenkappen waar je uit kunt kiezen. Wil je langskomen om kapjes uit te kiezen? Dat kan op afspraak.

Wat betekent de categorie verdeling 1,2 en 3?

Vintage Vedette lights zijn verdeeld in 3 categorieën welke de uiteindelijke prijs van je totaalpakket bepalen. De categorieën geven aan hoe mooi, zeldzaam en bijzonder een kapje is. Hoe zeldzamer, hoe hoger de categorie en dus een meer bijzonder kapje! Categorie 1 lampenkappen zijn minder zeldzaam dan categorie 3 lampenkappen.

Welke kwaliteit mag ik verwachten van de snoeren?

Onze snoeren zijn 100% gemaakt in Italië. Van het industriële proces van de PVC-kabels tot het fijne werk van het maatwerk dat in de voeringen van textiel gaat, elk onderdeel is gemaakt in Italië. Inclusief het ontwerp! De stof die voor de afwerking wordt gebruikt, wordt geleverd in unieke kleurtinten van de beste Italiaanse leveranciers.
De PVC-kabels zijn geproduceerd op basis van een speciale formule die de flexibiliteit maximaliseert en uitstulpingen voorkomt.

Bestellen

Hoe bestel ik een SingleLight?

Vintage lampen zijn eenvoudig te bestellen in de webshop. Je kunt kiezen uit vintage hanglampen, vintage tafellampen, vintage plafondlampen en vintage lampenkappen. Bij de categorie vintage lampenkappen kun je de kap los aanschaffen, of kun je zelf een hanglamp samenstellen in de Mix en Match lampen configurator!

Verzendingen

Hoe worden de Vintage Vedette Lights verzonden?

De Vintage Vedette Lights worden verzonden met PostNL binnen Nederland en met DHL naar België. Wil je bestellen vanuit een ander land? Dan kun je even contact opnemen via mail voor de verzendkosten en bestellen.

Monteren

Hoe monteer ik de vintage hanglamp thuis?

Het ophangen is niet heel moeilijk. Volg stap voor stap de volgende instructie: Hoe moet ik een lamp ophangen?

Hoe maak ik het snoer van een vintage hanglamp op maat als ik de lengte van het snoer nog wil verkorten?

In deze uitgebreide instructievideo zie je hoe je een snoer inkort.