0
Je winkelwagen

De Vintage Interieur Trends van 2021

Vintage Interieur Trends

Nieuwsgierig naar de nieuwste vintage interieur trends van 2021? Trends volgen elkaar op aan de lopende band. Pantone verkiest elk jaar een kleur van het jaar. En altijd kun je de nieuwste interieurtrends ontdekken in tijdschriften, op beurzen en in televisieprogramma’s. Het lijkt wel of ze elke maand veranderen die trends! Informatie in overvloed dus.

Maar hoe zit het met vintage trends?
Welke trends zijn hot and happening in de Vintage Wereld? Met welk vintage interieur item haal jij in één klap een trend in huis? Wat is dé perfecte toevoeging aan jouw vintage interieur?

Ik geef je mijn kijk op de nieuwste vintage interieurtrends van 2021 op basis van mijn eigen ervaringen tijdens mijn zoektochten naar vintage. Voor mijn werk ben ik dagelijks met vintage en interieur bezig. Ik kijk veel om mij heen op beurzen, rommelmarkten, in winkels, op marktplaats, in tv-programma’s, op internet en in tijdschriften.
En zo heb ik deze Vintage Interieur Trend top 5 gevormd.

Vintage Interieur Trend 1: Messing

De topper onder de vintage interieur trends op dit moment is natuurlijk Messing.
Messing is een legering van koper en zink. Deze legering gebruikt men omdat het een hard materiaal is dat je makkelijk kunt bewerken. Messing is ontzettend duurzaam en makkelijk in onderhoud. Door de goudgele glans geef je met 1 enkel vintage item al meteen een chique touch aan je interieur. Messing heeft veel voordelen. Messing kan niet roesten en is goed bestand tegen vochtige omstandigheden. Daarnaast laat messing zich goed hergebruiken en is daarom bijzonder duurzaam. 90% van álle messing wordt zelfs gerecycled!

Vintage Interieur Trends - Messing

Trend 2: Droogbloemen

Van hier en daar een bloemetje in huis word je natuurlijk hartstikke vrolijk! Maar soms wil je wel eens iets anders dan een standaard bloem in de winter, zoals de kerstster, amaryllis of hyacint. Met droogbloemen kun je elke geschikte bloem in huis halen, het hele jaar door. Het handige aan droogbloemen is dat zij ook niet afhankelijk zijn van standplaats en licht, dus je kunt ze zonder zorgen overal neerzetten. En geen water nodig dus super easy! Ze zijn leuk in een doorzichtige vaas, maar ook verrassend tof in een leuke vintage West-Germany vaas.

Vintage Interieur Trends - Droogbloemen
Bij Flower Forever shop je stijlvolle droogbloem boeketten.

Vintage Interieur Trend 3: Facetgeslepen spiegels

Een spiegel is multifunctioneel, je kunt er namelijk veel meer mee doen dan alleen naar je net opgemaakte giecheltje kijken.
Ten eerste kun je met een spiegel op de juiste plaats optisch meer ruimte creëren in je interieur. Zet een spiegel tegenover een open ruimte en je kamer lijkt ineens een stuk ruimer.
Ook kunnen spiegels meer licht creëren in huis. Wanneer de spiegel zonnestralen weerkaatst is dit effect nóg groter. Bij doffe en ruwe oppervlakken wordt het licht maar weinig weerkaatst. Hoe gladder en glanzender het opppervlak, hoe meer licht er wordt weerkaatst. De spiegel wordt dan een lichtbron op zich. In de avond werkt dit ook met een kaars. Zet een kaars (niet té dichtbij) voor een spiegel en er is ineens meer kaarslicht in de ruimte.
Als laatste is de spiegel natuurlijk een prachtig object op zich, zeker als de spiegel facetgeslepen is. Een facetgeslepen spiegel is niet alleen een rond, ovaal rechthoekig of vierkant vlak, maar krijgt een extra verdieping en contrast door facetgeslepen randen of versiering. Een facet rand aan de spiegel is geslepen in het glas. Het is een schuine aflopende rand langs de hele zijkant van de spiegel.

Trend 4: Bamboe

We zagen deze trend al een tijdje in 2020, maar voor 2021 is dit een blijver! Bamboe blijft. Dit komt mede door de duurzaamheid, bamboe is namelijk een ontzettend snelle groeier en mega sterk. De bamboe trend vind je overal terug; in zitmeubels, in (wand)kastjes, tafels en verlichting. Fantastisch om te combineren met groene planten en ook mooi met messing items. Doordat bamboe een neutrale kleur heeft kun je qua styling alle kanten op. Geen kleur wordt te druk. Het is juist leuk om het te combineren met wat diepere kleuren zoals aubergine, terrarood of donkergroen. Ook mooi is het om bamboe te combineren met een licht interieur om zo een heerlijke bohemian sfeer te creëren.

Vintage Interieur Trends - Bamboe

Vintage interieur trend 5: Dierenbeelden

Ben je allergisch voor elk mini stofje dat uit de vacht van dieren komt? Ga jij al niesen als je een honden neusje ziet? Dan is deze trend op jouw lijf geschreven.
Het is namelijk een trend om een stenen, porseleinen of gipsen dier in huis te zetten. En dat kunnen ook normaal gesproken hele gevaarlijke versies zijn die rustig stil blijven staan waar je ze neer zet, zonder jou als avondmaal te zien. De bekendste beelden zijn van Ronzan Italy. Deze dierenbeelden werden ontzettend populair in de jaren 50 en zijn weer helemaal gewild op dit moment!
Ronzan is opgericht in 1939 en is actief geweest met het produceren van keramieken interieur objecten tot 2001.

Vintage Interieur Trends - Tijgerbeeld
De mooiste vintage dierenbeelden shop je via Instagram of Marktplaats bij Mir van Huisje Boompje Vintage

Een vintage interieur hoeft niet per sé te bestaan uit alleen maar vintage meubels en accessoires. Het toevoegen van kleine accenten is al genoeg om een vintage vibe in jouw interieur te brengen. Door het toevoegen van wat messing items, een bos droogbloemen in een vintage vaas, een facetgeslepen spiegel, een bamboe item en een stoer dierenbeeld heb jij de nieuwste Vintage Interieur Trends voor 2021 in huis!

Liefs,

Steef